Sunday, July 19, 2009

He's not feeling well, but....

petang semalam lepas gi amik ijat dari umah pengasuh haku perasan badan ijat panas...ijat demam ker?...then sampai jerk umah haku terus ukur suhu dia, 38.50 C...erm, sah demam...tapi ibu nengok ijat ok jerk, masih ada hati nk bersiar2 keliling umah ngan walker dia..memang ni first time haku rasa ijat demam, sebelum ni dia pernah la batuk n selsema...walaupun tak teruk tp kesian jugak la...


then malam haku terus bagi dia ubat, taknak la ijat demam n spoil the weekend-hehe-, some more aboh ijat dah kuar gi main futsal, tinggal kami 2beranak, hopefully ijat tak meragam...hehe...n the temperature did go down tp by midnight badan ijat panas balik...kesian ijat tak bleh tido...luckily haku ada spare kool fever (tak tau nk pnggil aper, yang tampal kat dahi tu...) so after haku lekat kat dahi dia within a minute ijat was already asleep...

.

.

bangun pagi ni badan dia masih panas n we decided to take him to the nearest clinic, Klinik Aspalela kat Subang 2..doc cakap he's having a mild fever n she gave him a syrup, to be taken 4 times daily...erm, "kalo tak recover I'll see him again in a week.."kata doc...ok la ijat, be good...rajin2 makan ubat so no need to see auntie doc next week yah...




aloh ciannyer anak ibu....




ibu, naper atas dahi ijat nih??tak shuke...tak shuke....

.

.

but that was an hour ago, tgh duk siang ikan kat dapur aboh ijat panggil haku...ibu tengok la ijat yang demam ini....




.

.

taddaaaa....





tak nampak mcm org demam pon!!!

dgn muka sengih kerang busuk dia tuh, kembali mengheret walker ke sekeliling rumah..oh ijat, ibu tot u're really sick dis time...n now there u go playing just like before...ijat....ijat....




ngehngeh... apa agaknya aku nk buat harini....


yes, ijat is back!!!menyambung misinyer untuk menolong ibu 'mengemas' rumah...huhuhuh..punya la tadi muka seposen, no energy at all...ingatkan dapat la nengok umah lawa harini sebab 'tukang kemas' mc.....huhuhu...








and that kool fever is no longer on his forehead...a'ah laaa,where could it be??








.








.










ayarkkk!!!!!!

4 comments:

  1. oloh..comenye Ejatt..
    Tgk gmbo 1st,ia2 ingt skt xle bgn..
    Chehh..a Very good pretender..
    Hahaha..

    ++++:kool piber b'paling tadah.

    ReplyDelete
  2. Demam2 pun ijatt tetap cumil.
    .
    .
    Eh..eh..Abohnya demam jgk ko?

    ReplyDelete
  3. huh..pok dio pulok hok dapat namer;p

    ReplyDelete
  4. hai there!

    Please visit us at http://rakbaju.blogspot.com

    Banyak baju yang cantik-cantik and harga yang berpatutan tau. See you there!!

    ReplyDelete